Van der Meij College
leerling 1
leerling 2
leerling 3

Succesvol PET-event Alkmaar

afbeelding

PET staat voor Promotie Event Techniek en wetenschap.
Leerlingen uit de hogere groepen van het basisonderwijs uit de regio hebben op 19 en 20 oktober jl. deelgenomen aan het PET-event bij de wielerbaan in Alkmaar. Het Van der Meij College was ook aanwezig met een PIE-stand. Het doel was om leerlingen kennis te laten maken met de 7 werelden van techniek:

 1. Onze planeet
  In deze wereld van techniek houd je je bezig met alles wat met water, energie en natuur te maken heeft. Als manager natuur en recreatie ben je bijvoorbeeld dagelijks bezig met tuinen, bossen en plantsoenen. Deze gebieden moeten aangelegd en beheerd worden, zodat iedereen daar optimaal van kan genieten. Maar een monteur gas-, water- of warmteapparatuur werkt ook in deze wereld.
 1. Voeding en gezondheid
  Dankzij de wereld van voeding en gezondheid krijgen zieke kinderen de kans om snel van hun kwaal af te komen. Zo bewaakt de voedingsoperator het productieproces van voedingsmiddelen, zodat die lekker blijven smaken en veilig en gezond zijn. Een laborant of orthopedisch-technisch medewerker werkt ook in deze wereld.
 1. Het menselijk lichaam
  Dagelijks zijn mensen in deze wereld bezig het menselijk lichaam te onderzoeken en te kijken hoe het jong en ziektevrij kan blijven. Dat gaat van het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen (ernstige) ziektes tot het maken van een nieuwe mascara waar je nóg langere wimpers van krijgt. Een medewerker steriele hulpmiddelen in een ziekenhuis werkt ook in deze wereld.
 1. Verkeer, transport en ruimte(vaart)
  Of je nu fietst om naar school te gaan, het vliegtuig pakt om op vakantie te gaan of online kleding shopt . . . , techniek is nodig om letterlijk alles in beweging te zetten. Een planner wegtransport, een autoschadetechnicus en een vliegtuigbouwer werken bijvoorbeeld in deze wereld.
 1. Creatief & ontwerpen
  Niet alleen kunstenaars zijn creatief, ook game-designers en auto-ontwerpers moeten creatief zijn. Computergames worden voor miljoenen verkocht en de auto-industrie is steeds bezig met het ontwikkelen van nieuwere, mooiere en betere auto’s. Ook moderne gebouwen worden bedacht door het creatieve brein van een architect. Of een fiets met een superlicht, en toch onverwoestbaar frame. En wat denk je van een fietszitje waarin kleine kinderen nog veiliger vervoerd kunnen worden? Een geluids- of lichttechnicus in een theater werkt ook in deze wereld.
 1. Geld en handel
  Snelle meiden en jongens en spannende deals, de wereld van geld en handel draait om grote bedrijven, handel, verkoop en geld. Maar het draait ook om de juiste keuzes kunnen maken en handig zijn met cijfers en wat moet je dan als er geen computers of internet zouden zijn? Daarom zijn technici die precies weten hoe je een site beveiligt heel belangrijk. Bedrijfs-administratieve medewerkers of verkoopmedewerkers werken ook in deze wereld.
 1. Wetenschap en ontdekken
  In deze wereld ben je iedereen altijd een stapje voor. Het is de wereld voor ontdekkingsreizigers die graag nadenken over hoe onze planeet er over 20 jaar uit zal zien. Laboranten, softwaretesters en sterrenkundigen werken in deze wereld.

20171020_095853 20171020_105911

error: © Van der Meij College