Van der Meij College
leerling 1
leerling 2
leerling 3

Mentor uitje 3e klas Techniek breed

afbeelding

Hieronder het verslag van meneer Bakkum, meneer de Groot & meneer Hoogeveen over het mentor uitje van de derde klassen Techniek breed,

naar Bowling centrum Heiloo.

 

IMGP0855

 

 

 

 

 

Om 11 uur zouden we vertrekken vanaf school om met de fiets richting Heiloo te gaan.

Meneer Hoogeveen had een elektrische fiets toegewezen gekregen omdat hij al wat op leeftijd begint te raken !

Om kwart over 11 reden we, onder leiding van meneer Bakkum, over de houten brug van de Hoornse vaart, en nog geen enkel ongeluk…….. dat is dus een uitstekend begin van de dag.

Zo tegen half 12 kwamen we op de Kennemer straatweg, en jawel; de eerste lekke band was een feit.

Nu was dat niet zo verwonderlijk want deze jongen (namen noemen we niet) had zijn band van te voren proberen te plakken met ducktape, geplakt op zijn buitenband, (gelukkig heeft hij gekozen voor techniek breed, dus in de komende 2 jaar gaan we het op een andere , en betere manier, leren !)

Precies om 12 uur vlogen de eerste zware bowling ballen richting de keurig opgestelde kegels. Geen enkele bal vloog door de ruiten,  naar achteren het restaurant in of viel pardoes op een voet ! Na een uur te hebben gebowld, was het tijd voor het diner. Dat bestond uit een frikandel, kaassoufflé of kroket. Het hoofd gerecht bestond uit Belgische patatten.

Ook de prijsuitreiking vond plaats tijdens het eten. De poedelprijs ging naar de persoon (we noemen nog steeds géén namen) die pech had gekregen onderweg met zijn lekke fietsband. De melk chocolade letter “P “van pech was zijn prijs. De tweede en derde prijs moest gedeeld worden tussen Jim en Stef met allebei 118 punten. De prijs bestond uit een zak schuimpies of een doos met mini chocolade. Dit werd eerlijk geloot door een getal te raden onder de 1000. De eerste prijs (een echte Audi auto zoals vermeld stond in de uitnodiging) ging geheel terecht naar Jeremy met 127 punten. Hij kreeg van meneer de Groot de auto sleutel overhandigd. Er was alleen één klein probleempje; meneer de Groot wist niet meer precies waar deze Audi  geparkeerd stond. Maar gelukkig kreeg Jeremy een schaalmodel zodat het zoeken in Noord Holland wat eenvoudiger voor hem zou worden.

Al met al was het een uitstekend geslaagd mentor uitje.

P.s. Tim; is het gelukt om een nieuwe buitenband te monteren ?

De begeleiders; meneer Bakkum, meneer de Groot & meneer Hoogeveen.

error: © Van der Meij College