Van der Meij College
leerling 1
leerling 2
leerling 3

Energychallenge

afbeelding

De Energychallenge daagt jongeren op school uit om zo bewust mogelijk met energie en afval om te gaan. De deelnemende scholen strijden tegen elkaar door diverse opdrachten zo creatief en efficiënt uit te voeren. Daarnaast wordt er gekeken welke school het meest energiezuinig is en waar het beste met afval wordt omgegaan. Dit leidt tot daadwerkelijk een bijdrage aan het slimmer omgaan met energie en afval op school en tot meer interesse in opleidingen op dit vakgebied.

Doel Energy Challenges

Het belangrijkste doel van de Energy Challenges is het ontketenen van enthousiasme en het vergroten van kennis over energie en afval. Daarnaast is het belangrijk om verantwoord omgaan met energie en afval te stimuleren. De teams en de mensen die geraakt worden door de campagnes worden op jonge leeftijd al in contact gebracht met het onderwerp energie en afval. Wanneer de keuze voor een vervolgstudie komt hebben ze al raakvlak met energie en afval. De keuze voor een carrière in deze sector is dan sneller gemaakt.

Award Best Energy Challenge of the Year

Eerdaags worden de Awards uitgereikt. Door het uitvoeren van opdrachten worden jongeren uitgedaagd actief aan de slag te gaan. Met deze opdrachten kunnen zij sterren verzamelen waarmee zij naar Awards kunnen dingen. De scholen die in hun klasse het best presteren in een jaar krijgen een prijs. Criteria voor het toekennen van de prijs zijn zowel kwantitatief (relatieve besparing) als kwalitatief (gedrag, originaliteit). Graag nodigen wij u uit hier bij aanwezig te zijn!!

Het eind-event is:

donderdag 19 juni 2014 vanaf 13.30 uur Van der Meij College, Gravin Jacobastraat 1 in Alkmaar. (nabij Hoornse Vaart en Station Alkmaar Noord)

Het programma

13.30-13.45uur Inloop
13.45-13.50 uur Welkom
13.50-14.25 uur Laatste filmpjes teams
14.25-14.55 uur Juryberaad en voor de teams een verrassing
14.55-15.05 uur Uitreiking Awards
15.05 uur Afsluiting

 

error: © Van der Meij College