Stage 3e jaars leerlingen

'Ik heb in die twee weken meer geleerd dan in al die tijd op school`
Van 1 t/m 19 april 2019 is het zover. In het kader van LOB (Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding) gaan de derde klas leerlingen een arbeid oriënterende stagelopen. Zij lopen 6 a 7 uur stage per dag en zijn verzekerd via school. Het gaat bij deze stage vooral om kennismaking met bij voorkeur een bedrijf uit de gekozen richting. De stageperiode draagt bij aan het versterken van de motivatie van de leerlingen voor een verdere opleiding.

De leerling bedenkt bij wat voor soort bedrijf hij ervaring op wil doen en benadert zelf het bedrijf of de instelling van zijn keuze. Sommige leerlingen hebben al ervaring doordat ze al eerder een zaterdag-of vakantiebaantje hebben gevonden. Voor anderen is dit de eerste stap om ervaring op te doen in het werkveld. Uiteraard kunnen zij gebruik maken van het netwerk van hun ouders of andere volwassenen in hun omgeving. Het is om verschillende redenen belangrijk om ruim op tijd op zoek te gaan. De stage coördinator geeft de uiterste datum door waarop de stageplek aan hem moet worden doorgeven. Hij regelt vervolgens de benodigde administratieve zaken.

Tijdens de stageperiode houdt de leerling een stageboek (in te zien op de site onder het kopje leerlingen) bij en na afloop maakt hij een stageverslag.
Het afronden van de stage en het maken van het verslag zijn opgenomen in het PTA.
Hopelijk is de stage een waardevolle ervaring en zijn na afloop alle leerlingen net zo enthousiast als de leerling die bovenstaande uitspraak deed.

Stageboekje voor alle afdelingen 

 

 

Top